Ce-aș fi eu fără tine?

Ce as fi eu fara tine - Guillaume MussoTitlu românesc: Ce-aș fi eu fără tine?

Titlu original: Que serais-je sans toi ?

Autor: Guillaume Musso

Editura: ALL

Nr. pagini: 288

Link comandă: Libris.ro

 

 

 

Rezumat:

Două povești de iubire, două perechi care se iubesc mai presus de orice: Archibald și Valentine, Martin și Gabrielle. Gabrielle e fiica celeilalte perechi; mama ei a intrat în comă când a născut-o, tatăl ei a mers în închisoare (pentru uciderea doctorului incompetent) și apoi a devenit cel mai căutat și mai talentat hoț de opere de artă, a cărui față nu a văzut-o nimeni, cu excepția lui Martin.
După ce Gabrielle îi frânge inima, fără să vrea, lui Martin, acesta se îndepărtează de ea și devine polițist, însă nu unul oarecare, ci singurul care află identitatea faimosului hoț, Archibald McLean. Motivul pentru care află această informație, este pentru că i-a permis-o chiar hoțul, în încercarea sa de a afla dacă tânărul polițist este demn de fiica sa.
Datorită circumstanțelor vieții, Martin și Archibald, cad împreună în Pacific, de pe Golden Gate și ajung, la rândul lor în comă, unde se întâlnesc cu Valentine. Problema ar fi că Archibald și Valentine se pot întoarce la viață, însă Martin este sortit morții. Cei doi aleg să moară împreună, dându-i lui Martin dreptul la viață.
Va avea Martin puterea de a rămâne alături de iubita sa, deși i-a frânt inima? Va avea Gabrielle curajul de a-l iubi fără rezerve? Pe a cui șansă la viață o acceptă Martin: pe a lui Archibald sau pe a lui Valentine?

Paragraful meu preferat:

“Cu o mână în buzunar, pipăia fațetele netede ale diamantului pe care-l învârtea între degete.
Scoase pumnul din buzunarul hainei și îl deschise în bătaia vântului. În palma lui, Cheia Paradisului strălucea precum o mie de sori.
Văzând-o sclipind astfel, nu puteai să te mai îndoiești că această piatră le adusese numai nefericire celor prin mâna cărora trecuse.
Nu se punea problema să o păstreze; nu se punea problema să o restituie grupului financiar căruia îi aparținea și care, de altminteri, nici nu îndrăznise să o reclame.
Martin aruncă o ultimă privire prețioasei pietre și, cu toată puterea, o azvârli în Pacific”

Aș reciti cartea?
Cu siguranță, da. Am o simpatie pentru Archibald, Martin m-a impresionat, reușind să-l înțeleagă pe Archibald încât să-i anticipeze mișcările și întreaga carte mi-a păstrat interesul.

Mulțumesc librăriei online, Libris, care are cele mai multe și mai variate cărți în română și engleză. Mulțumesc pentru șansa de a mă pierde un timp în paginile acestei cărți frumoase.

Advertisements

6 thoughts on “Ce-aș fi eu fără tine?

  1. Ce frumoasa pare cartea… Dar nu inteleg: toata lumea intra in coma? Chiar nu ma prind :))

  2. O idee similara pentru cine are chef de vizionat un serial: Life on Mars. E vorba despre un politist aflat in coma iar in coma el traieste tot ca politist dar cu 30 de ani in urma respectiv in anul 1974. E foarte bun serialul.

  3. o să arunc un ochi la serialul ăsta, imediat ce termin cu Castle și The Mentalist, care mă obsedează până le termin de vizionat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s