Gabriel’s Inferno vol 1

Enigmatic and sexy, Professor Gabriel Emerson is a well respected Dante specialist by day, but by night he devotes himself to an uninhibited life of pleasure. He uses his notorious good looks and sophisticated charm to gratify his every whim, but is secretly tortured by his dark past and consumed by the profound belief that he is beyond all hope of redemption. When the sweet and innocent Julia Mitchell enrolls as his graduate student, his attraction and mysterious connection to her not only jeopardizes his career, but sends him on a journey in which his past and his present collide. An intriguing and sinful exploration of seduction, forbidden love and redemption, “Gabriel’s Inferno” is a captivating and wildly passionate tale of one man’s escape from his own personal hell as he tries to earn the impossible…forgiveness and love.

Enigmaticul Profesor Gabriel Emerson in timpul zilei este un specialist in Dante respectat, dar in timpul noptii se dedica unei vieti neinhibate si plina de placeri. El se foloseste de fizicul sau placut si de carisma de care da dovada pentru a-si satisface toate dorintele, dar in secret e torturat de trecutul sau intunecat si consumat de gandul ca nu are dreptul sa spere la iertarea pacatelor. Cand draguta si inocenta Julia Mitchell se inscrie la unul din cursurile sale postuniversitare, atractia pe care Gabriel o simte pentru aceasta cat si legatura misterioasa dintre acestia ii pune in pericol cariera si incepe totodata o calatorie in care trecutul si prezentul sau se intalnesc. O explorare a seductiei, iubirii imposibile si a iertarii, Gabriel’s Inferno este o poveste captivanta si pasionala a unui barbat ce evadeaza din iadul personal in timp ce incearca sa obtina imposibilul….iubire si iertare.

(traducere realizata de Cafebiblioart)

Parerea mea:

Aceasta este o carte pe care nu ai cum sa nu o iubesti. Este mult mai mult decat o poveste de dragoste, decat o opera cu un fir narativ complex, este o capodopera, o adevarata lectie de cultura.

Personal, firul narativ mi-a placut foarte mult. Nu e simplut ca in majoritatea cartilor romance. Este de admirat modul in care autorul a reusit sa faca numeroase trimiteri la literatura, pictura, muzica… Chiar ai multe de invatat din aceasta carte. Este evident faptul ca scriitorul este un om cult si educat si nu s-a apucat de scris din lipsa de ocupatie cum o fac multi altii. Autorul incearca sa ramana anonim si pana in prezent a reusit, acest fapt  dovedeste inca o data ca el scrie din dorinta de a scrie si nu pentru un profit.

Personajele sunt si ele complexe in mare parte. Gabriel este un personaj cu multe probleme si acest fapt e clar inca de la inceput. Asta nu inseamna ca nu poti ajunge sa il adori desi uneori este extrem de arogant si uneori chiar nesimtit. Este de inteles, in mare parte, de ce actioneaza cum o face. A trecut prin multe si are o anumita varsta. Problemele s-au adunat de-a lungul timpului si nu au fost solutionate la momentul potrivit.

Julia este o fata simpla ce isi doreste sa devina cineva. Este clar ca vrea sa evolueze si de aceea se dedica studiilor. Comportamentul ei este absolut normal. Si ea la randul ei a trecut prin multe, a avut si lipsuri. Cred ca cel mai mult i-a lipsit afectiunea si asta o face sa fie inchisa. Nu este tocmai un model pentru tinerele fete ce citesc cartea sau vor citi cartea, dar este un personaj simpatic. Cateodata lasa impresia ca se bazeaza foarte mult pe persoana iubita, devine dependenta, dar asta numai din nesiguranta.

Ttitlul mi se pare foarte potrivit. Face trimitere la actiunea cartii. Coperta este superba, simpla si adecvata.

Nota: 5+/5
“I’ll give you anything. My body, my soul, Take them. Take everything.”

traducere

“Am sa iti dau orice. Corpul meu, sufletul meu. Ia-le. Ia totul. ”

 

“I’ve always had a terrible weakness for beautiful but sad things.”

traducere

“Intotdeauna am avut o slabiciune pentru lucruile frumoase, dar triste”

Gabriel’s Inferno Fans Romania 

Cafebiblioart

Advertisements

5 thoughts on “Gabriel’s Inferno vol 1

  1. Imi place mult recenzia, mai ales ca e in romana! Am citit cartea asta de vreo 4 ori pana acum si tot nu ma satur de ea. De fiecare data descopar ceva nou, este nemaipomenit! Sper ca si altii sa ii dea o sansa ca merita!

  2. Pingback: Gabriel’s Inferno vol 1- Great review in Romanian | mariadreghici

  3. E prima oara cand citesc o recenzie a acestei carti si e wow! Chiar m-a facut curioasa, sper sa o citesc cat mai curand.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s