Numere

Numere Titlu românesc: Numere

Titlu original: Numbers

Autor: Rachel Ward

Nr. pagini: 250

Link comandă: Libris.ro

 

 

 

 

Rezumat:

Jem a văzut dintotdeauna numere când se uita în ochii celorlalți, însă abia la moartea mamei sale a înțeles că acele numere sunt de fapt ultima zi de viață a fiecăruia.

Într-un cartier unde nimeni nu are un viitor bun, mergând la o școală unde colegii o cred arogantă pentru că nu-i privește în ochi, Jem, fără să vrea, se împrietenește cu Spider, un coleg de clasă ce urmează să moară curând.  Când Jem realizează că oamenii din jurul ei, în parcul de distracții, urmează să moară chiar în acea zi, ea fuge alături de Spider cu câteva minute înainte de a avea loc o explozie de proporții.

Ce vor face Spider și Jem acum când sunt căutați de poliție și cât timp vor rezista ei pe cont propriu fără să-i prindă poliția? Va reuși ea să împiedice moartea băiatului iubit în ziua deja știută? va putea ea suporta faptul că la naștere a încetat să mai vadă numerele și că 5 ani mai târziu află că le vede fiul ei?

Aș reciti cartea?

Nu știu, dar categoric mi-a rămas întipărită în minte, poate pentru că e altfel decât mă așteptam, poate pentru că e impactantă și reflectă o  doză de realitate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s