Mit sau realitate?

Azi am chef să descriu un anumit tip de persoane şi sunt curioasă câţi  au întâlnit asemenea persoane şi câţi cred că există doar în basme.  Voi scrie la genul masculin pentru că îmi pare mai uşor în momentul acesta.

El e un tip cu o inimă bună, căruia îi place să-i ajute pe alţii când au nevoie de ajutor, doar pentru că poate să-i ajute, pentru că se simte bine ajutându-i pe alţii la nevoie. Îşi găseşte un strop de linişte în zâmbetul altora. E responsabil, îşi ajută părinţii cu cheltuielile casei, ridică treptat nivelul de trai al lui şi al familiei, îşi ajută oricând fratele şi sora şi se distrează cu amicii. Vorbeşte frumos chiar şi cu oamenii pe care-i dispreţuieşte … cât timp nu-i supără nimeni familia, caz în care reacţia lui e un adevărat spectacol şi oricine e prezent mulţumeşte Domnului că nu e cel care a provocat mânia acestui individ.

Cu  greu îşi cumpără ceva pentru el, dar atât de uşor aruncă cu banii pentru ai lui. Îi cumpără surorii sale telefon cadou oricând ea are nevoie,  nepoţelului motocicletă pe baterii, dar cu greu se decide să-şi cumpere pentru el un ceas de mână sau o undiţă. La  servici îşi face treaba bine,  iar dacă are nemulţumiri, le discută deschis şi fără teamă cu şeful, motiv pentru care e apreciat de şef.

Ştie să gătească şi să calce hăinuţe, ba chiar să facă mămăligă 🙂 Are în privire un licăr poznaş şi un zâmbet care-i luminează întreaga faţă. Majoritatea îi cer sfatul, pentru că gândeşte logic, obiectiv şi e sincer, dar în acelaşi timp amabil. E un tip care-şi respectă mereu promisiunile şi nu suportă datoriile. Îşi respectă promisiunile pentru că aşa e el şi pentru că are grijă ce promite, dar dispreţuieşte oamenii care îşi încalcă promisiunile făcute lui.

E cam uituc uneori şi pleacă încălţat în adidaşi la servici când afară ninge, dar  abia când degeră de tot îşi sună sora şi o roagă să-i aducă bocancii şi şosete. Când aude că sora lui dormea când a sunat el, o roagă să-i ducă bocancii după ce-şi face ea somnul, pentru el fiind mai important somnul surorii sale decât picioarele lui îngheţate.

Aprinde calculatorul cam o dată pe lună, când caută ceva prin magazinele online şi stă departe de cărţi, căci preferă să-şi petreacă timpul cu amicii,  socializând cu oamenii noi şi vechi. Merge la biserică doar în noaptea de Paşti, dar intră în casa Domnului cu respect, nu beat ca alţii. Pune suflet în tot ce face şi e loial celor care şi-au câştigat un loc în inima lui.

 

Advertisements

5 thoughts on “Mit sau realitate?

  1. Stiu si eu un tip care e exact asa cum l-ai descris tu, deci presupun ca e o realitate rara pana la urma.

  2. Foarte frumos articolul, imi place caracterul tipului si modul lui de viata. Se vede ca a primit o educatie foarte buna atat in sanul familiei cat si in scoala.
    Multumesc, m-am regasit pe alocuri.

  3. stiu despre cine vb dar ai dreptate sunt rar asemeneaza baietii mult prea rari in zilele noastre. vreau si eu un asemenea tip :(((((

  4. si eu vreau un asemenea tip
    dar nimeni nu-mi scoate in cale unu sau macar unul care sa aibe aceleasi pasiuni ca si mine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s