Teste neanunţate la şcoală, slujbe neanunţate la biserică

Daaa, aud că la biserică e ca în liceu. În liceu trebuia să fim mereu pregătiţi pentru vreun test surpriză. La biserică aud că au loc slujbe surpriză, deci să presupun oare că un credincios adevărat ar trebui să meargă de 2 ori pe zi la biserică pentru cazul în care o fi vreo slujbă neanunţată … să nu cumva să o rateze?

La biserica pe care o frecventează mama sunt 3 preoţi care ţin slujbe.  Într-o zi de duminică, nu demult, întreabă câţiva credincioşi, dacă în zilele următoare va fi vreo slujbă în cinstea eroilor, întrebare la care părintele C răspunde că nu.  Joi părintele N decide subit să facă acea slujbă, la care au apărut câţiva credincioşi şi a fost chemat de urgenţă cântăreţul.  Următoarea dumnică, evident, ceilalţi credincioşi i-au reproşat părintelui C, faptul că i-a minţit, situaţie în care amabilul preot C le-a spus că nici el nu ştia de această slujbă şi că celălalt preot a planificat această slujbă fără a-l informa şi pe el sau ceilalţi credincioşi. Preotul N afirma că s-a decis subit, însă … rămâne în aer întrebarea cum de au ştiut cei câţiva loiali părintelui N să vină la slujbă dacă a fost o decizie de moment? Oare Dumnezeu le-a răsplătit credinţa profundă cu darul de a citi în stele ziua? Sau preotul N l-a sabotat intenţionat pe părintele C ca să instige credincioşii împotriva sa?

Până la urmă slujba de duminică a fost de toată frumuseţea, în sensul că cei 2 preoţi discutau aprins pe tema acestei slujbe surpriză, iar credincioşii deja erau împărţiţi în 2 tabere şi fiecare lua apărarea preotului pe care-l simpatiza. Recunosc, eu am o simpatie pentru părintele C, care nu forţează credincioşii să-şi facă programare pentru a se spovedi, vorbeşte pe un ton amabil cu toată lumea, mai face câte o glumă de bun simţ cu credincioşii ce vin mai des la slujbă (aşa ca mama), îşi face treaba bine şi mai ales … are nişte predici interesant prezentate. Preotul N îmi pare veşnic nemulţumit, categoric împotriva celuilalt preot, are pretenţia la programări pentru spovedanie, vorbeşte tuturor pe un ton oarecum dur şi are privirea la fel de dură, iar predicile …. uuf lungi cât o zi de post negru,  pline de neologisme şi jalnic formulate, plus că într-o oră de predică (la propriu durează o oră) omul repetă aceeaşi aiureală de minim 3 ori şi la fel de jalnic.  De-acum când credincioşii realizează că preotul N ţine predica, un sfert din ei deja fac coadă spre uşa bisericii, grăbiţi să plece cât mai curând.

Concluzia? Până şi preoţii îşi invidiază colegii şi mai ales … dacă mergeţi frecvent la slujbe, de-acum e indicat să mergeţi zilnic dimineaţa şi seara la biserică pentru a nu rata slujbele neanunţate, care, evident, nu se ştie nicidată când pot avea loc.

Advertisements

4 thoughts on “Teste neanunţate la şcoală, slujbe neanunţate la biserică

  1. 1. programare la spovedanie? da ce, te duci la dentist?!?! @.@ tulai Doamne
    2. am si eu un tip de preot N. la biserica din cartierul meu; bai fratioare, ii place lui sa predice si predica si predica si predice aceeeeleasi chestii la nesfarsit, mai mult de atat, nici nu stie sa fie atractiv. aam si un fel de preot C., care si mie imi place; e rapid si direct la subiect, hazliu, trecut prin viata, intelegator si mereu pus pe glume

    Preotul de tipul N. m-a facut duminica trecuta sa inteleg de ce unii oameni blameaza Biserica. Pai da, chiar e de inteles, cand ii vezi cum sunt ei insisi. Partea proasta e ca avem tendinta sa vedem numai partea proasta, sau sa o ignoram cu buna stiinta pe cea buna tocmai pentru ca cea proasta e atat de proasta. :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s