Moştenirile Lorien I – Eu sunt numărul patru

Titlu românesc:  Eu sunt numărul patru

Titlu original :  I Am Number Four

Autor:  Pittacus Lore

Editura: Nemira

Nr. pagini: 376

Traducător: Ana-Veronica Mircea

Link  comandă:  libris.ro

 

 

Rezumat:

Datorită unei vrăji, cei 9 copii veniţi de pe planeta Lorien nu pot fi ucişi de mogadorieni, decât în ordine. După moartea numărului 3, numărul 4, alături de cepanul său se mută în Paradise, Ohio. Aici ei îşi iau numele de Henry şi John Smith pretinzând, ca întotdeauna, că sunt tată şi fiu.

Venirea lor aici, însă, e diferită de celelalte mutări, de celelalte oraşe, în primul rând pentru că acum el este cel căutat de mogadorieni, apoi pentru că aici îi apar primele 3 Moşteniri, dar mai ales, aici se îndrăgosteşte de Sarah Hart.

Ce faci dacă eşti un extraterestru rezistent la foc, iar fata pe care o iubeşti este prinsă într-o casă în flăcări, alături de 2 câini? Când Sarah e într-o casă în flăcări fără vreo şansă de scăpare, John are de ales între a-şi ascunde în continuare originea şi Moştenirile sau a o salva pe Sarah împreună cu cei 2 câini ai lui Mark, permiţând ca ea să afle adevărul despre el şi riscând să fie găsit de următorii săi.

După câteva conflicte cu Mark James, fostul iubit al lui Sarah, cei doi ajung să lupte împreună, alături de Henry, Sam , Sarah şi numărul 6 împotriva mogadorienilor.

Ce pierderi vor suferi în această luptă care pare pierdută încă de la început? Ce vor face de-acum John şi numărul 6, când au rupt vraja, iar modagorienii îi pot ucide în orice ordine? Ce alte moşteniri mai are John în afară de rezistenţa la foc şi care sunt moştenirile numărului 6?

Citatul meu preferat:  

“Mă uit la el. Pe faţă nu i se desluşeşte nici urmă de ezitare când propune să conducem ilegal o maşină către un oraş aflat la o distanţă de două ore, ca să nu mai spun că niciunul dintre noi nu ştie să şofeze şi că n-avem idee ce-o să ne aştepte odată ce ajungem la destinaţie. Şi, cu toate astea, Sam e gata de plecare. Ba chiar a fost ideea lui”

Aş reciti cartea?

Categoric da. Mi-a plăcut loialitatea de care dă dovadă Sam, curajul lui Mark, nesăbuinţa lui John provocată de iubire şi chiar încrederea oarbă a lui Sarah. Asemenea încredere nu cred că se mai poate vedea şi în realitate, dar în cărţi e chiar interesantă 🙂

Advertisements

3 thoughts on “Moştenirile Lorien I – Eu sunt numărul patru

  1. Din recenzia ta pare interesanta cartea. M-ai facut curioasa. O sa o citesc si eu cat de curand

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s