Instrumente mortale 1 – Oraşul Oaselor

Titlu românesc: Oraşul oaselor

Titlu original: City of Bones

Autor: Cassandra Clare

Editura: Leda

Nr. pagini: 480

Link comandă:  Libris

 

 

 

Clarissa Fray este o fată aparent normală şi comună, până începe să vadă oameni şi creaturi pe care cei din jurul ei nu le pot vedea. A doua zi după ce l-a văzut pe „invizibilul” Jace, mama ei este răpită de un străin numit Valentine, iar Clarissa abia scapă vie din lupta cu un monstru ravener. Ajutată de Jace pentru a supravieţui, este dusă la Institutul vânătorilor de umbre din New York, unde află mult mai multe informaţii despre răpitorul mamei ei şi despre lumea ascunsă oamenilor normali, numiţi „mundani”. În căutarea mamei sale, alături de Jace, Simon – prietenul ei cel mai bun şi cei 2 fraţi Lightwwod: Alec şi Isabelle, Clary merge la petrecerea unui magician, unde Simon se transformă temporar în şobolan, ajung în cuibul unor vampiri pentru a-l salva pe Simon şi găsesc Pocalul Mortal, obiectul mult râvnit de Valentine. Din păcate pentru ei, Valentine le ia Pocalul Mortal şi, de asemenea, îl ia şi pe Jace cu el. Într-o lume necunoscută în care nu-şi cunoaşte prietenii, nici duşmanii, Clary ajunge la Valentine, împreună cu prietenul mamei sale, Luke pentru a lua Pocalul şi a-i salva pe Jace şi mama ei.

Cum vor reacţiona Jace şi Clary când vor afla că sunt fraţi şi că sunt copii lui Jocelyn Fray şi Valentine Morgenstern? Când Luke şi Clary se vor lupta cu Valentine pentru pocal şi Jocelyn, va lupta Jace alături de tatăl lui mult iubit sau împotriva lui?

Advertisements

3 thoughts on “Instrumente mortale 1 – Oraşul Oaselor

  1. Of of, am și uitat acțiunea primelor 2 volume, tot așteptând să apară al treilea. Mă bucur că găsesc aici rezumatele ca să-mi amintesc întâmplările înainte să citesc al treilea volum.

  2. Nu de mult am citit si eu aceasta carte dupa ce am asteptat vro` 2 luni sa-mi vina randu` sa o ridic de la biblioteca, oricum, asteptarea a meritat pentru ca Cassandra Clare stie de fiecare data cum sa ma faca sa-mi uit de propriile griji si sa ma adancesc in mistere din lumea ei. Daca as fi citit recenzia ta de carte cu siguranta nu puteam sa dorm noptile pana nu reuseam sa pun mana pe carte,cu siguranta stii sa ma tii in suspans.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s