Îngerul păzitor (SC 2)

Titlu românesc: Îngerul păzitor

Titlu original: Guardian Angel

Autor: Julie Garwood

Editura: Miron

Link cumpărare:  Libris

 

 

 

Rezumat:

Al doilea volum din seria Spionii Coroanei. Frumoasa Jade St. James cu ochi verzi este crescuta de unchiul ei, Harry, pe corabia „Smaraldul” denumita dupa ochii ei. Cand creste mare, nu exista incuietoare care sa-i reziste, are darul de a retine fiecare cuvant din ceea ce citeste sau asculta şi isi construieste o puternica reputatie de pirat sub numele Pagan. Nimeni nu banuieste ca legendarul pirat Pagan este de fapt o femeie, şi cu atat mai putin Marchizul Cainewood, care este hotarat sa razbune moartea fratelui sau, nestiind ca in realitate Pagan i-a salvat fratele. Cautandu-l pe Pagan, viata lui Caine este pusa in pericol, astfel ca Jade se hotaraste sa-l protejeze pana revin fratele ei impreuna cu fratele lui considerat mort. Pentru a fi tot timpul in preajma lui, Jade se preface ca ar fi o domnita in pericol, lipsita de aparare, reusind sa-l convinga sa o apere, cand in realitate ea ii salveaza marchizului viata de 2 ori. Se infiripa o poveste de dragoste intre cei 2, se casatoresc, in final reusesc sa prinda femeia care incercase sa-i omoare pe Nathan, fratele lui Jade, Caine şi fratele sau Colin, insa in rugaciunile sale pentru viata lui Caine, Jade promite sa nu mai fure, sa nu mai vorbeasca urat şi sa nu mai minta. Dupa asemenea promisiuni, a trebuit sa ii lase corabia, echipajul şi reputaia lui Pagan pe mainile fratelui sau, acesta devenind noul Pagan. Jade naste o fiica, moment in care Caine lesina, iar valetul lor publica in ziar stirea despre lesinul Marchizului Cainewood la nastrerea fiicei sale.

Aș reciti cartea?

Categoric da. Dialoguri amuzante, situații amuzante, personaje puternice, amuzante.

Advertisements

2 thoughts on “Îngerul păzitor (SC 2)

 1. Observ ca si al doilea volum se ridica la inaltimea primului. Nici Jade nu e mai prejos decat Christina. Acum chiar m-am hotarat sa le comand imediat, ca sa le citesc si eu cat mai curand.

 2. Aici îmi amintesc amuzată de finalul cărţii, când femeia care îi ameninţa pe Caine şi Lyon, le povestea acestora că Jade este sechestrată de ea, şi chiar atunci apare Jade. Apariţia lui Jade îl face pe Caine să întrebe:
  – Jade, iubito, cum ai scăpat?
  – Aaa, m-au închis cu cheia, spune ea zâmbind ştrengar.
  Lyon râde zgomotos spunând:
  – Au închis-o cu cheia.
  În acel moment atât cititorul, cât şi Caine îşi dau seama de comicul situaţiei, dat fiind faptul că Jade deschide orice încuietoare sau lacăt extrem de uşor 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s