Academia Vampirilor (AV 1)

Titlu românesc: Academia vampirilor

Titlu original: Vampire Academy

Autor: Richelle Mead

Editura: Leda

Pagini: 383

Linkuri  comandă: Română  sau  Engleză

Rezumat:

Primul volum din seria cu acelaşi nume, ne prezintă situaţii din cadrul Academiei Sf. Vladimir, unde studiază moroii (vampiri care nu ucid, dar care stăpânesc un element al magiei – apă foc, pământ,  aer, sau rareori spirit) şi dhampirii (fiinţe jumătate om, jumătate moroi, cu caracteristici atât umane cât şi vampirice). Dhampirii se antrenează pt. a deveni gardieni ai moroilor şi a-i păzi de strigoi (vampiri care ucid, nu pot folosi magia, dar au ca avantaje simţuri foarte ascuţite, reflexe rapide şi altele câteva). Într-un accident de maşină, întreaga familie regală Dragomir a murit, în afara de prinţesa Lissa. Însă Lissa a readus-o înapoi la viaţă pe Rose, cea mai bună prietenă a ei, folosind magia spiritului, astfel creându-se o legătură specială între cele 2 fete, permiţându-i lui Rose să-i simtă emoţiile Lissei şi chiar să-i pătrundă uneori în minte. Numai că din greşeală mai este cineva care are bănuieli în legătură cu abilităţile speciale ale Lissei şi care, în încercarea de a-şi confirma bănuielile, îi pune în cale diverse animale moarte, în speranţa că aceasta le va învia, nesuportând să le vadă moarte. În acelaşi timp, Rose se antrenează din greu cu Dimitri Belikov (unul dintre cei mai buni gardieni) pt. a-şi putea apăra prietena. În final Rose descoperă că unchiul Lissei a răpit-o pt. a-l vindeca de o boală cronică şi cu ajutorul lui Dimitri şi a altor câţiva gardieni o salvează.  După ce este salvată Lissa începe să ia antidepresive, pt. a-şi tine sub control abilităţile, care au darul de a o înnebuni de fiecare dată când le foloseşte, şi se îndrăgosteşte de un alt moroi regal, Christian Ozera.

Aș reciti cartea?

Categoric da. Mie nu prea-mi plac personajele principale de obicei, ci mai degrabă cele secundare, însă aici îmi plac personajele principale, deoarece sunt puternice, inteligente, loiale și reacționează repede în orice situație

Advertisements

6 thoughts on “Academia Vampirilor (AV 1)

  1. Frumos titlul, pare o carte buna. Ma gandeam sa o citesc si eu dar mai bine astept sa iasa filmul. 😛
    Petre

  2. Am citit cărțile astea foarte repede, nu-mi venea să le las din mână. Acum a apărut altă serie asemănătoare și aștept cu nerăbdare apariția volumelor.

  3. E o serie de 6 volume, însă e superbă. Clar merită cumpărată şi citită. E seria mea preferată. Îmi place cum e scrisă, cum sunt construite personajele, acţiunea. În fine, ador seria aceasta şi ţi-o recomand fără îndoială.

  4. Deci cea mai minunata serie pe care am citit-o pana acum. Merita citita.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s